Wat werkt voor jouw geluk

Wat werkt voor jou? Draagt de wetenschap van geluk bij aan jouw geluk?

“Ja!” volgens de deelnemers aan het GeluksLab.

De afgelopen weken hebben Erna en ik met veel plezier veel workshops (ons GeluksLab) mogen geven bij diverse onderwijsinstellingen. Prachtige mensen. De deelnemers waren studenten, docenten, ondersteunend personeel en mensen uit het bedrijfsleven. Een overvloed aan inzichten en prachtige verhalen werden er gedeeld door ons en door de deelnemers. Ik ben super dankbaar dat ik deel mag uitmaken van iets veel groters dan mijzelf en daaraan ook nog mijn bijdrage lever. Delen is vermenigvuldigen.

Uit de wetenschap van geluk weet ik dat geluk maakbaar is en dat je daar zelf invloed op hebt. Tijdens deze workshops wordt iedere keer mijn inzicht versterkt: de onderdelen uit de wetenschap van geluk leveren echt een bijdrage aan het vergroten van het geluksgevoel van de deelnemers. Prachtig om te zien dat de deelnemers dit inzicht ook krijgen en/of hebben en dit met Erna en mij delen.

Gemiddeld kwamen er vijf geluksonderzoeken per workshop aan bod die we samen met de deelnemers gingen ervaren. Na afloop van een onderzoek schreven de deelnemers in hun geluksboek op hoe de betreffende activiteit kan bijdragen aan hun eigen geluk en wat ze zich voornemen daarmee vanaf nu te gaan doen. Ook gaven de deelnemers met een emoticon aan in hoeverre het onderzoek bijdraagt aan zijn/haar geluk. Er waren drie opties, Positieve invloed, Neutraal en Geen invloed. Er werden 240 antwoorden verzameld en in meer dan 90% werd aangegeven dat het onderzoek positief bijdraagt aan het geluk van de deelnemers. Wow!

Prachtig om hiervan deel uit te maken. Het gaat om het geluk van de deelnemers en hun inzichten en bewustwording dat ze zelf de regie kunnen pakken en hoe ze hun eigen geluk direct kunnen vergroten. Direct aan de slag met het vergroten van je eigen geluk! Het lijkt bijna te simpel… en dat is het misschien ook wel want je moet het dan nog wel gaan en blijven doen. Door kleine stapjes te zetten, bijvoorbeeld met één of twee onderwerpen aan de slag te gaan die jou aanspreken, kun je het gemakkelijker voor jezelf maken en levert het snelst resultaat op.

Tijdens het GeluksLab komen gemiddeld vijf van de vijftig geluksonderzoeken aan bod. Deze worden random gekozen door de deelnemers. In onze 7-daagse cursus De Wetenschap Van Geluk komen alle vijftig geluksonderzoeken aan bod. Je kunt je hieronder inschrijven voor de cursus. Indien je vragen hebt over het GeluksLab of anders dan kun je contact met Erna of mij (Marco) opnemen.

Ik wens je veel geluk toe. Gulle groet, Marco

 

Ja, ik heb interesse in de cursus De Wetenschap Van Geluk:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

We lezen graag je reactie

Dankjewel voor je reactie!