De Happiness Academie Nederland gaat op reis… ga je mee?

Wij zijn geluksdeskundigen, dat wist je waarschijnlijk al. We zijn ook enthousiaste trainers, betrokken coaches en daarnaast genieters van lekker eten en liefhebbers van reizen met onze camper. We zijn natuurlijk nog veel meer, maar wat je misschien nog niet wist, is dat we ook beiden beeldend kunstenaar zijn.

Tekenen en schilderen maakt ons intens gelukkig. Al een tijd droomden we daarom af en toe hardop van onze LifeArt-reis door Europa, met camper, op bezoek bij andere beeldend kunstenaars om geïnspireerd te worden bij het maken van nieuw werk en hopelijk anderen ook te inspireren. De kunst van het leven… Maar ja, genoeg beren op de weg die maakten dat we die reis toch nog even uitstelden. Je kent het wel.

Tot een paar maanden geleden. Met al onze kennis uit de gelukskunde werd het steeds duidelijker: als we echt geloven in wat we anderen leren, dan hebben we geen keus, we moeten gaan; practice what you preach!

Het begon met het opzij zetten van een hoop belemmerende overtuigingen. “Daar hebben we niet genoeg geld voor.” “Niemand zit op ons te wachten.” “We kunnen onze banen niet zomaar opzeggen.” En zo verder… Stuk voor stuk namen we die gedachten serieus, onderzochten we deze oprecht en kwamen keer op keer tot de conclusie dat het onzin of oplosbaar was.

Door dingen los te laten, ontstaat er ruimte om belangrijkere dingen te kunnen omarmen. Vrijheid. Creativiteit. Avontuur.

Daardoor schoot onze creatieve hersencel aan. We praatten niet meer over of we de reis gingen maken maar hoe we de reis gingen maken. Opeens bleek er veel meer mogelijk dan we dachten. Hadden we veel meer lef dan dat we dachten. Kregen we veel meer steun en inspiratie van mensen om ons heen dan dat we ooit hadden durven dromen. We leerden vooral: door dingen los te laten, ontstaat er ruimte om belangrijkere dingen te kunnen omarmen. Vrijheid. Creativiteit. Avontuur.

Afijn, zo ongeveer ieder aspect van de gelukskunde passeert na zo’n besluit de revue. Niet alleen het loslaten van belemmerende overtuigingen en creatief denken, maar ook het belang van hebben van doelen, ervaren van flow, maken en delen van ervaringen en verhalen, spelen, de goede dingen van de dag, verbinden, dankbaarheid… alles komt bij ons binnen, intenser dan ooit tevoren.

Daarover zullen we de komende maanden hier meer met je delen. Want met de start van de voorbereidingen is de reis eigenlijk al begonnen, natuurlijk. Ben je nieuwsgierig naar wat het op ons pad brengt? Ben je benieuwd naar hoe wij De Kunst van het Leven letterlijk en figuurlijk gaan onderzoeken en verbeelden? Ben je geïnteresseerd in hoe de wetenschap van geluk voor ons nog meer tot leven komt door het voorbereiden en maken van deze reis? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en we houden je af en toe op de hoogte.

Ja, stuur mij jullie nieuwsbrief!
dit veld niet invullen s.v.p.

We lezen graag je reactie

Dankjewel voor je reactie!