Hallo jij.

Wil je graag thuis, in je eigen vertrouwde omgeving, leren? Wil je graag meer uit je leven halen? Loop jij tegen vraagstukken aan? Heb je een behoefte die je niet kunt vervullen? Wil je op jouw tempo begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling? Denk je dat er meer uit je leven te halen is, maar je weet niet precies wat of hoe? Wil je meer geluk in je leven ervaren? Wil je meer creativiteit in je leven? Dan is online coaching van de Happiness Academie Nederland echt iets voor jou.

Bij de ONLINE trajecten bij de Happiness Academie Nederland kun je terecht voor het volgende:

 • Persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld levensvraagstukken waar je tegenaan loopt (volgens het 3Z model van de Happiness Academie Nederland)
 • Meer mogelijkheden ontdekken door bewust creatief te denken (op basis van de @Yondering-methode van Yondering)
 • De kunst van een nuttig en plezierig leven, zodat jij JOUW leven kunt leiden. (volgens de @Levenskunst-methode van de Happiness Academie Nederland)
 • Overige vragen over coachingstrajecten kun je altijd stellen zoals bijvoorbeeld over businesscoaching.

Het resultaat van je online traject:

Het resultaat is afhankelijk van het traject dat je hebt gevolgd en is ook afhankelijk van de duur en intensiteit en persoonsafhankelijk. Voor iedereen geldt dat het traject bij de Happiness Academie Nederland het volgende resultaat heeft voor jou:

 • Je hebt je verrijkt met kennis (wetenschappelijk onderbouwd) en vaardigheden. Het geleerde kun je goed toepassen in je privé-leven, je professionele leven en/of je bedrijf.
 • Je hebt je eigen haalbare plan (jouw kompas) wat je gaat doen en hoe je het gaat doen.
 • Je hebt geleerd in mogelijkheden te denken en weet hoe je dit realiseert.
 • Je hebt mogelijkheden ontdekt die je nu nog niet weet
 • Je hebt een goed inzicht in jezelf gekregen.
 • Je kunt andere helpen met hun vraagstukken.

Werkwijze:

 • Stap 1: kennismaken.
  We beginnen natuurlijk met een kennismakingsgesprek. Eén van de coaches van de Happiness Academie Nederland neemt hiervoor telefonisch contact met je op. Dit gesprek is helemaal gratis en vanzelfsprekend vrijblijvend. In dit gesprek bespreken we je leerdoelen. Na dit gesprek ben je uiteraard vrij om van het coachingstraject bij de Happiness Academie Nederland af te zien. Wij vinden het belangrijk dat we jou kunnen helpen. Als het kan, doen wij dat heel graag zelf, maar we hebben ook een groot netwerk van mensen en organisaties die misschien een betere match voor jouw uitdagingen en vragen zijn.
 • Stap 2: overeenkomst.
  We stellen vervolgens samen met jou een overeenkomst op waarbij we afspraken vastleggen over de aanpak, het aantal contactmomenten, je leerdoelen,  de planning en je investeringskosten. Deze overeenkomst is bedoeld om goed te weten wat we van elkaar verwachten en hoe we het gaan doen, om jou zo goed mogelijk te coachen.
 • Vervolgens gaan we aan de slag met elkaar om je leerdoelen te realiseren.

Wat betekent online traject en sessies?

Bij online traject bepaal je zelf waar en wanneer je contact hebt met je coach. Je hoeft dus nooit op een onhandig moment te racen naar een afspraak.

Bij online coaching verloopt de communicatie via de computer of telefoon. Je bent dus niet fysiek in dezelfde ruimte als je coach, maar er is wel sprake van een echt gesprek. Je praat dus niet met een chatbot, maar communiceert met je coach via video, chat, telefoon of mail.

Online coaching is vooral aantrekkelijk als je een coachingstraject wilt doen waarvoor je niet steeds op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats moet opdraven. Dat kan handig zijn als je veel reist, onregelmatig werkt of overdag een volle agenda hebt. Ook als je erg prikkelgevoelig, wat angstig of verlegen bent, kan het prettig zijn om veilig thuis en niet bij een coach in een spreekkamer te hoeven zitten. De schriftelijke vorm van online coaching – via mail – heeft een extra voordeel, want schrijven over wat je bezighoudt, kan een positieve werking hebben op je ontwikkeling.

Vertrouwensband

Bij coaching en dus ook bij online coaching is een goede vertrouwensband essentieel. Online coaching is begeleiding op afstand en het kan daardoor kil lijken. Daarom besteden wij extra aandacht aan de vertrouwensband. Maar vaak durven coachees door de afstand juist sneller open te zijn. Je bent relatief anoniem achter een beeldscherm en daardoor deel je soms makkelijker wat er in je omgaat en kom je sneller tot de kern dan wanneer een coach in levende lijve voor je zit.

Een ander pluspunt van online coaching is de relatief hoge contactfrequentie. Het is zelfs mogelijk om wekelijks een of twee keer contact te hebben met je coach. Je zet kleinere stapjes per keer, maar wel veel meer stapjes. Je coachdoel wordt op die manier vaak in kortere tijd bereikt.

Online coaching geeft coachees ook het gevoel dat er altijd een luisterend oor voor ze is. Dat effect zien we zowel bij videogesprekken maar ook opvallend vaak vooral bij “schriftelijke” trajecten zoals via e-mail, waarbij een coachee zijn verhaal kwijt kan op het moment dat hij dit graag wil. Dat de coach soms niet meteen reageert doet daar opvallend genoeg niets aan af.

Online coaching is er in alle soorten en maten, van contact per e-mail tot gesprekken via videochat. Er zijn drie belangrijke punten waarop de vormen van online coaching zich van elkaar onderscheiden:

 • Schriftelijk of gesproken, bijvoorbeeld e-mail versus telefoon.
 • Elkaar zien of juist niet, denk aan videobellen tegenover sms.
 • Meteen op elkaar reageren (synchroon) of pas na een tijdje (asynchroon), zoals videocalls tegenover e-mail.

Er worden ook allerlei gecombineerde vormen aangeboden (blended). Samen bespreken we welke vormen voor jou het fijnste zijn.

Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprek door onderstaand formulier in te vullen. Let op! Je krijgt een e-mail gestuurd met daarin de bevestiging van je aanmelding en meer informatie. In sommige gevallen komt deze e-mail in de spam-box terecht!

Tot snel!